OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

POGUM 2017-2019
Od ideje do rezultata s kulturo in umetnostjo

V lanskem šolskem letu smo na šoli uspešno razvijali kompetenco podjetnosti in s tem uresničevali namen ter cilje projekta POGUM. V skladu z namenom projekta smo na naši šoli posebno pozornost posvetili razvoju didaktičnih pristopov, strategij in oblik dela v sodelovanju s podpornim okoljem s ciljem spodbujanja podjetnosti. Aktivnosti učencev smo znotraj svojega vsebinskega področja kulture kot spodbujanje sobivanja v različnosti pri več predmetih rednega pouka in na dnevih dejavnosti (z medpredmetnim povezovanjem) usmerili v razvoj veščin podjetnosti. Tako smo začeli z opolnomočenjem strokovnih delavcev in seveda učencev s kompetenco podjetnosti.

Več ...
 
Predstavili smo se na 1. konferenci projekta POGUM

 

V organizaciji Zavoda RS za šolstvo je 7. in 8. marca 2019 v Kongresnem centru v Hotelu Thermana Park Laško potekala 1. konferenca projekta POGUM, namenjena 120 osnovnim šolam, vključenim v projekt POGUM. Na konferenci je sodelovala tudi naša šola in tako predstavila dosedanje delo pri projektu.

Več ...
 
DEKLICA VEKA – medvrstniško sodelovanje

 

Učencem, ki obiskujejo dramsko lutkovni krožek, sem predlagala, da samostojno pripravijo lutkovno uprizoritev slovenske ljudske pravljice Deklica veka.

Več ...
 
Medgeneracijsko učenje

 

Učenci 1. a so se z učenci 7. a razreda preizkusili v medgeneracijskem učenju 5. 2. 2019, z učenci 7. b razreda pa 12. 2. 2019.

Več ...
 
Skupna likovna delavnica

 

V petek, 14. 12. 2018, smo v 7. a imeli posebno uro likovne umetnosti. Obiskali so nas učenci z Zavoda za gluhe in naglušne ter z nami modelirali roke, ki prikazujejo besede v slovenskem znakovnem jeziku in abecedo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava