OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Tretješolci na ogledu prvega slovenskega božičnega filma Kapa
Ponedeljek, 21 November 2022 18:31

Naši tretješolci so bili med prvimi v Sloveniji, ki so si v petek, 11. novembra, predpremierno ogledali prvi slovenski celovečerni božični film z naslovom Kapa. Za nas, pa je film Kapa še je posebej poseben - v njem namreč v glavni vlogi nastopa Gaj Črnič, učenec 8. razreda naše šole.

Učenci so imeli priložnost, da so se na koncu projekcije srečali tudi s filmsko ekipo in v pogovoru z njimi dodatno spoznali, kar jih je pri filmu najbolj zanimalo.

Gaju iskreno čestitamo za izvrstno odigrano vlogo in ves vložen trud pri samem nastajanju in tudi pri promociji filma. Gaj je v ta namen nekaj o sebi povedal tudi za Infodrom, prispevek si lahko ogledate na https://cist-hudo.rtvslo.si/predvajaj/infodrom/174912960. Več o filmu Kapa, ki je namenjen otrokom od 6. leta naprej, pa si lahko preberete na https://kapa-film.si/.

Gaj, ponosni smo nate in komaj čakamo, da kakšen intervju s tabo preberemo tudi na naši spletni strani ali slišimo na našem radiu Wink

 

 
Rokometni dvoboj
Petek, 28 Oktober 2022 13:30

V ponedeljek, 24. 10. 2022, smo bili v šolski telovadnici priča edinstvenemu dogodku. Na parketu sta se v rokometu pomerili ekipi učiteljic in devetošolk.

Obe ekipi sta bili deležni uvodnega treninga z razlago rokometnih pravil s strani profesionalne ekipe pod vodstvom Deje Doler.

Borba je bila srdita, a spoštljiva. Učiteljice so začele borbeno in napadalno. Učenke so se po prvih oklevajočih minutah pogumno uprle. Govori se, da je bil rezultat neodločen.

 

Najbolj napete trenutke tekme si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=5dgEzltqI3E

 
Izlet v Tehnopark Celje
Torek, 21 Junij 2022 09:03

Na povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov doživetja učencev, izbirnih predmetov DIP in KEO, na obisku Tehnoparka v Celju.

 
PLANINSKI KROŽEK V ŠOLSKEM LETU 2021/22
Petek, 17 Junij 2022 17:28

Letos smo s planinskimi akcijami začeli zelo pozno, saj nam je, kot vsem, ponagajala epidemija.

Na prvi izlet smo se odpravili 26. marca na Stari grad nad Kamnikom. Na pohod je odšlo kar 22 malih pohodnikov. Po obisku Starega gradu smo obiskali še Mali grad in iskali zaklad zaklete grofice Veronike. Nismo bili uspešni …

Cilj drugega izleta je bil Plezalni center.  Desetega aprila  je 10 plezalcev preizkušalo svoje spretnosti  v mali dvorani Plezalnega centra.

Naš tretji izlet je bil raziskovalen. V Biološkem središču nasproti Živalskega vrta Ljubljana vsako leto organizirajo Dan očarljivih rastlin. Letos je bilo to organizirano 27. maja. Tja smo se odpravili s člani naravoslovnega krožka. Spoznavali smo zanimivosti o rastlinah, najbolj zanimive pa so bile sviloprejke.

Vsako leto gremo s planinci na zaključni dvodnevni izlet. Tokrat smo odšli v petek, 10. 6., proti Bohinju. Do Jesenic smo se peljali z najnovejšim dvonadstropnim vlakom, do Bohinjske Bistrica pa nas je odpeljal malo manjši in malo starejši vlak. Z avtobusom smo odpotovali do Stare Fužine, od tam pa peš preko Hudičevega mostu skozi korita Mostnice do doline Voje. V planinskem domu so nas pričakale prijazne oskrbnice z makaroni. Ko je zmanjkalo makaronov, smo se odpravili na sprehod po dolini Voje mimo prelepih cvetočih travnikov do slapu na koncu doline. Ob povratku so nas v planinskem domu pričakale še palačinke. Noč na skupnih ležiščih je bila precej burna … Po zajtrku smo se počasi odpravili proti Ribčevem lazu. Po poti smo se sladkali z gozdnimi jagodami. V Bohinjskem jezeru smo namočili noge, potem pa sedli na avtobus, ki nas je ob 14.00 pripeljal v Ljubljano, mamam v objem …

Mentorica planinskega krožka Veronika Szillich

 
Letošnji koncert Glasbena mavrica si lahko ogledate na spletu.
Petek, 17 Junij 2022 00:22

Do njega dostopate na povezavi

 
RAZSTAVA SODELOVANJA ŠOL
Sreda, 08 Junij 2022 16:19

Letos sodelujemo z osnovnošolci Zavoda za gluhe in naglušne učence v Ljubljani. V mesecu marcu so imeli naši šestošolci spoznavno delavnico v matični zunanji učilnici, kjer smo se drug drugemu predstavili in se družili v spremstvu učiteljev. Učenci obeh šol so izrazili željo po dodatnem druženju, saj so hitro ugotovili, da imajo veliko skupnega. Zaradi preventivnih ukrepov nismo izvedli skupne likovne delavnice, pač pa smo na temo komunikacije v znakovnem jeziku izdelali likovna dela, ki jih sedaj predstavljamo. Naši učenci so izdelali serijo slik, s katerimi so v svetlostnih barvnih odtenkih prikazali govorico rok. Učenci ZGNL so izdelali risbe s tem motivom in dodali še druge izdelke.

Projekt je namenjen vzgoji za sprejemanje drugačnosti in spodbujanju prijateljstva kljub komunikacijskim oviram. Morda bi nam jeseni uspelo tudi kaj naslikati na skupni likovni delavnici in se naučiti še kakšne nove prijazne besede v slovenskem znakovnem jeziku!

Helena Fortuna Jenko, mentorica

Galerija slik

 
Naravoslovni tabor za 2. razred, CŠOD Fara
Četrtek, 09 December 2021 08:51

Sreda, 8. 12.

V adrenalinskem parku smo urili svoje spretnosti in sposobnosti.

Učili smo se brati zemljevide in smo se po njih pri orientacijskem teku tudi orientirali.

Uživali smo na večernem sprehodu s svetilkami.

 

Četrtek, 9. 12.

Tudi mi smo se prebudili v zasneženo jutro, dan pa smo nadaljevali z radostmi na snegu.

 

Fotoutrinke iz tabora drugošolcev si lahko ogledate TUKAJ

 
Delni sončev mrk
Torek, 06 Julij 2021 08:48

V četrtek, 10. junija smo z učenci 2. razredov s pomočjo zaščitnih stekel opazovali sonce in upali, da bomo uspeli videti delni sončev mrk, ki je bil viden tudi iz Slovenije. Zaradi oblakov nam ga žal ni uspelo videti, smo si pa kljub temu ogledali sonce skozi zaščitna opazovalna stekelca. Ogledali smo si napravo za opazovanje planetov, zvezd in oddaljenega vesolja.

Več ...
 
Poletne delavnice v OPB 3 in 4
Sreda, 23 Junij 2021 08:00

Pred poletnimi počitnicami smo učenci 2. razredov spoznali in pripravili naravna mila. Mila smo pripravili iz glicerina, ki sta ga učiteljici segreli in nato tekočega vlili v izbrane kalupe. Glicerinski osnovi smo dodali kokosovo in karitejevo olje za nego kože in boljše penjenje mila. Za aromo smo dodali nekaj kapljic eteričnega olja z vonjem sivke, limone in zelenega jabolka. Za umetniški izgled mil pa smo poljubno dodajali barvila, posušeno cvetje in dekorativne dodatke.

Več ...
 
Pomlad
Četrtek, 22 April 2021 12:18

 

Pravijo, da ni pomembno, kakšna je zima, kajti za njo vedno pride pomlad!

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava