OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Organizacija pouka v juniju
Sobota, 30 Maj 2020 20:43

Veseli nas, da bomo zadnji mesec šolskega leta 2019/20 znova preživeli skupaj.

 

V ponedeljek, 1. 6., se bodo v šolo vrnili učenci 4. in 5. razreda, v sredo, 3. 6., pa še učenci od 6. do 8. razreda. Od 3. 6. dalje dalje pouka na daljavo ne bo več.

 


Pouk bo potekal po ustaljenem urniku, kakršen je bil pred izrednimi razmerami. Vsi učenci bodo v matičnih učilnicah. Na predmetni stopnji se bodo iz razreda v razred selili učitelji in ne učenci.


Zavedati se moramo, da je ob ponovnem zagonu pouka tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oziroma osebe, ki so jim blizu. Tudi zaradi tega bo pouk potekal z nekaterimi strožjimi pravili hišnega reda.


Otroci z zdravstvenimi omejitvami naj imajo opravljeno individualno oceno tveganja. Oceno opravi izbrani pediater ali lečeči subspecialist po posvetu z družino.


Učenci naj imajo v ponedeljek s sabo izpolnjeno in podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo. Izjavo so vam posredovali razredniki, podpisano jim jo lahko vrnete tudi v elektronski obliki.


Veselimo se ponovnega snidenja z vsemi učenci!

 

ORGANIZACIJA POUKA

 
TOM telefon

 
Nova merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa

Spoštovani starši devetošolcev,

 

izdana je bila okrožnica glede novih meril za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednješolske programe za šolsko leto 2020/21. V preteklih letih so v primeru, ko je bilo na spodnji meji vpisa več kandidatov, vseh pa šole niso mogle sprejeti, bili sprejeti kandidati z boljšimi rezultati na NPZ. Ker se v letošnjem letu NPZ ni izvedlo, je ministrica prof. dr. Simona Kustec Lipicer izdala nov sklep. Če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z enakim številom točk, se izbira opravi na podlagi uporabe seštevka točk iz zaključnih ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuji jezik. Število možnih točk je 45.

 

OKROŽNICA

SKLEP

 

Šolska svetovalna služba OŠ Mirana Jarca

 
Izbirni predmeti 2020/21

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

 

V kratkem se boste odločali o izbirnih predmetih za šolsko leto 2020/21. Svetujemo vam, da dobro premislite in izberete predmet/-e, pri katerem bo učenec lahko glede na svoje interese uspešen.

Več ...
 
KONTAKTI USTANOV, NA KATERE SE LAHKO OBRNETE, ČE SE ZNAJDETE V STISKI

Čas izolacije ali karantene zaradi koronavirusa vsak od nas doživlja po svoje. Vsakemu prinaša drugačne izzive in težave. Zavedamo se, da se lahko pojavi tudi marsikatera stiska, vezana na povečane obremenitve, ki ste jim kot starši izpostavljeni zaradi usklajevanja dela od doma in šolanjem otrok na daljavo. Gre za čas, ki prinaša veliko negotovosti, lahko tudi finančno ali kakšno drugo stisko, ki je posledica omejene socialne mreže.

Spodaj so navedeni kontakti ustanov, kamor se lahko obrnete po pomoč, kjer lahko podelite svojo stisko, najdete uho, ki vas posluša, in pomaga najti rešitev.

Več ...
 
Obvestilo

Spoštovani starši,

 

zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se soočamo s številnimi izzivi, ki jih uspešno rešujemo s skupnimi močmi.

 

V teh okoliščinah svojo pozornost in naklonjenost še posebej namenjamo ljudem, ki potrebujejo konkretno pomoč, ali samo »oddaljen« socialni stik. Morda sosedov otrok za učenje doma potrebuje kakšno gradivo, pa mu je trenutno nedostopno. Morda starši potrebujejo kakšen namig za igro, nasvet za zmanjševanje otrokove tesnobe, ali svoje lastne. Morda iz najrazličnejših razlogov ne morejo v trgovino.

 

Če ste se sami znašli v taki, ali podobni stiski oz. takšno situacijo prepoznate v drugi družini, to sporočite svetovalni službi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vsi, ki ste pripravljeni kakorkoli pomagati, razen z osebnimi stiki, svojo pripravljenost sporočite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Hvaležni vam bomo za vaš odziv!

 

Ravnatelj

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava