OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Literarni kotiček
Zlati bralci

V četrtek, 23. 5. 2024,  so se zlati bralci, to so učenci, ki so vseh devet let vestno opravljali bralno značko, odpravili na slavnostno prireditev v Cankarjev dom. Kmalu so ugotovili, da je bila največja dvorana v Cankarjevem domu, Gallusova dvorana, polna zlatih bralcev iz vse Slovenije, pridružili so se jim tudi zamejski Slovenci iz Italije. Prireditev je duhovito povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, prireditev pa sta popestrila UM in KUNA, freestyle raparja. Zlati bralci bodo prejeli knjigo Mali črv Oto in druga golazen, v kateri bodo našli hecne, hudomušne in bogato popoprane pesmi skrivnostnega avtorskega dvojca Lovra Matiča in Tomaža Lavriča. Pižama pa je na odru poklepetal z urednicama te zanimive in bogato ilustrirane pesniške zbirke. Po prireditvi smo si privoščili še sladoled, ves čas po poti pa nas je razvajal sonček.

 

Zlatim bralcem čestitamo in jim želimo še veliko bralnih užitkov!

 

Več ...
 
Vabilo v knjižni klub

KNJIŽNI KLUB

 

Z mesecem aprilom pričenjamo s knjižnim klubom za vse učence in učenke od 6. do 9. razreda.

4. aprila od 13.30 do 14.30 bo v šolski knjižnici organiziran uvodni dan knjižnega kluba, kjer bomo ob dobrem čaju in piškotih izbrali prvo knjigo za naš knjižni klub. Imate že idejo za našo prvo knjigo?

Klub bo kasneje potekal vsak zadnji torek v mesecu od 13.30 do 14.30.

Vstop je prost.

 

Se vidimo v knjižnici!

Knjižničar Evald

 
Čajanka

Danes, 21. 3., smo proslavili prvi pomladni dan in obeležili svetovni dan poezije. V knjižnici smo si privoščili skodelico poezije, šalčko čaja ter piškote. Slišali smo pesmi, ki so sodelovale na natečaju Jarčica. Govorile so o živalih, piškotih, majonezi, čudnem možu, zobni ščetki, pogrešanju, ljubih osebah, potovanju, šoli in ujemanju kot ključ in ključavnica. Nekaj mladih pesnikov je prejelo tudi knjižne nagrade, vsi pa so dobili v spomin svinčnik z motivom Malega princa. Devetošolci in sedmošolci so bili s svojimi dovršenimi rimami in ritmom vzor mlajšim, mlajši pa so dokazali, da v njih tli prava pesniška iskrica. Poglejte si nekaj utrinkov.

 

Letite na krilih poezije še naprej, dragi mladi pesniki!

 

Učiteljici Metka in Tanja ter knjižničar Evald

Več ...
 
Naj bralke in bralci

Naj bralki šolskega leta 21/22 sta

 

Sara Tajnšek in Indira Merlak

 

Iskrene čestitke!

 
URNIK VRAČILA in IZPOSOJE UČBENIKOV 3.r – 8.r

Tabela za učbenike za zamenjavo

Učenci 8., 7. in 6. razredov vračajo in prevzemajo učbenike, kot je napisano na urniku. Izjema so učenci, ki se udeležijo izleta na Dunaj, te so v urnik vneseni posebej.

Učenci od 3. do 5. razreda učbenike vračajo en šolski dan preden jih prevzamejo.

Prosim, da učenci, ki že vedo, da na dan vračila ali prevzema učbenikov manjkajo, to pravočasno sporočijo v knjižnico, da se dogovorimo za vračilo in prevzem.

Knjižničarka

Ura

SREDA 15.6.

ČETRTEK 16.6.

PETEK 17.6.

1

7.c (NAR)

2

8.b (BIO)

6.a (GEO)

3