OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Obisk Radia 1 pri izbirnem predmetu vzgoja za medije
Torek, 09 Maj 2023 15:15

V četrtek, 4. 5., smo se z učenci sedmih, osmih, devetih razredov v sklopu izbirnega predmeta Vzgoja za medije odpravili na slovensko radijsko postajo, ki jo sestavljajo radijske postaje: RADIO 1, RADIO 1 80-a ,RADIO ANTENA in RADIO BOB.

Najprej smo si ogledali studio Radia 1 80-a. Program je vodila Sanja Globočnik. Odgovarjala je na naša vprašanja glede izbora glasbe, glede priprave materiala za program, kdo skrbi za socialna omrežja in še mnogo drugih.

 

Več ...
 
Ekskurzija v Milano
Torek, 25 April 2023 13:03

Slikovno gradivo Milana ste si lahko že ogledali, v povezavi spodaj pa vabljeni k ogledu slike v gibanju.

https://video.arnes.si/watch/rw5f3yyn18xq

 

 
Preventivne delavnice društva Brez izgovora
Ponedeljek, 03 April 2023 11:48

IZVEDBA PREVENTIVNIH DELAVNIC ZA UČENCE PREDMETNE STOPNJE O ELEKTRONSKIH CIGARETAH IN DRUGIH NOVODOBNIH TOBAČNIH IZDELKIH

V sodelovanju z Mladinsko zvezo Brez izgovora smo za učence predmetne stopnje organizirali preventivne delavnice o elektronskih cigaretah in drugih novodobnih tobačnih izdelkih. Učenci so se seznanili s triki, kot je prikrito oglaševanje, ki jih uporablja tobačna industrija z namenom, da najde pot do mladostnikov. Na delavnicah so učenci skozi različne dejavnosti razmišljali, kaj je vrstniški pritisk ter kako se mu upreti, če slednji ni pozitiven. Raziskovali so tudi to, katere škodljive snovi se skrivajo v novodobnih tobačnih izdelkih, ki jih tobačna industrija skuša namerno zavajajoče prikazati kot manj škodljive. Spregovorili so o tem, kakšne so značilnosti oz. znaki zasvojenosti ter posledice le-te.

Upamo, da so sporočila dosegla preventivni namen ter učence spodbudila h kritičnemu razmisleku o tovrstnih pasteh v okolju.

Klara Ogrizek, šolska svetovalna delavka

 
Spletna razstava likovnih del učencev od 6. do 9. razreda
Četrtek, 09 Marec 2023 11:20

Pri likovni umetnosti so naši Jarčevci in Jarčevke v tem šolskem letu veliko pokazali že na naših hodnikih. Sedaj vam predstavljamo še spletno razstavo risb, slik in reliefov predmetne stopnje. Izbor ne zajema vsega, kar so ustvarjali, a že ta dela pričajo, da ima Jarc talent in voljo. Čestitamo za dosežke!

 

Več ...
 
Zimska šola v naravi na Krvavcu, 6. razred
Ponedeljek, 06 Marec 2023 13:35

Četrtek, 9. 3. 2023

 

Starši, obvezno bo treba na smučišče, da vam učenci pokažejo, kaj so se naučili. Naši začetniki so se danes prvič peljali s sedežnico, učenci 1. skupine pa so vozili v formacijah. Popoldne smo izvedli tudi tekmo. Po malici smo se odpravili do Plaže, kjer smo imeli čas za kepanje. Zvečer je vsaka soba pripravila eno točko, podelili smo diplome za najhitrejše smučarje, za tiste, ki so imeli najbolj urejeno sobo in določili reditelje za naslednja dva tedna. Sledila je zabava s plesom.

 

Še malo pa se pridejo pocrkljat. Sestradani ne bodo, vam bodo pa zagotovo hvaležni, če jih v soboto ne boste budili ;).

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Šestošolci in učitelji

Več ...
 
Turistična tržnica
Ponedeljek, 21 November 2022 11:21

Z učenci IP turistična vzgoja smo v avli šole pripravili turistično tržnico, kjer smo razstavili spominke in prospekte, ki smo jih prinesli s potovanj iz različnih držav oz. celin. Ti predmeti govorijo o zgodovini in kulturni dediščini neke države ter nas spominjajo na prijetna doživetja. Imajo dragoceno vrednost in pomenijo turistično promocijo neke države.

Galerija fotografij

Smiljana Peklaj, IP turistična vzgoja

 
Turizem smo ljudje
Ponedeljek, 07 November 2022 14:52

Slovenija, moja dežela – I feel Slovenia

Učenci so pri turistični vzgoji raziskovali različne slogane za promocijo turizma v Sloveniji. V 80-ih letih je bil priljubljen slogan »Slovenija, moja dežela« kot zelena dežela in srce Evrope. Tu se združujejo različni svetovi; kultura,  gastronomija in naravne lepote.

Od l. 2007 imamo nacionalno znamko »I feel Slovenia«, ki združuje vsa slovenska področja, tudi turizem. Z njo se naša država predstavlja doma in po svetu, kjer krepi svojo prepoznavnost, simbolni položaj, ugled in vpliv v mednarodnem prostoru.

Turizem smo ljudje in ljudje ustvarjamo turizem.