OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Turistična tržnica
Ponedeljek, 21 November 2022 11:21

Z učenci IP turistična vzgoja smo v avli šole pripravili turistično tržnico, kjer smo razstavili spominke in prospekte, ki smo jih prinesli s potovanj iz različnih držav oz. celin. Ti predmeti govorijo o zgodovini in kulturni dediščini neke države ter nas spominjajo na prijetna doživetja. Imajo dragoceno vrednost in pomenijo turistično promocijo neke države.

Galerija fotografij

Smiljana Peklaj, IP turistična vzgoja

 
Turizem smo ljudje
Ponedeljek, 07 November 2022 14:52

Slovenija, moja dežela – I feel Slovenia

Učenci so pri turistični vzgoji raziskovali različne slogane za promocijo turizma v Sloveniji. V 80-ih letih je bil priljubljen slogan »Slovenija, moja dežela« kot zelena dežela in srce Evrope. Tu se združujejo različni svetovi; kultura,  gastronomija in naravne lepote.

Od l. 2007 imamo nacionalno znamko »I feel Slovenia«, ki združuje vsa slovenska področja, tudi turizem. Z njo se naša država predstavlja doma in po svetu, kjer krepi svojo prepoznavnost, simbolni položaj, ugled in vpliv v mednarodnem prostoru.

Turizem smo ljudje in ljudje ustvarjamo turizem.

 

 

Smiljana Peklaj, IP turistična vzgoja

 
Z raketo na drugi planet
Ponedeljek, 24 Oktober 2022 08:34

Učenci 6.razredov so se pri uri geografije seznanili z Vesoljem, njegovim nastankom in razvojem ter lastnostmi nebesnih teles. izdelali so svoj najljubši planet in raketo.

Na šolskem igrišču smo izvedli poizkus z raketo na vodni pogon, katere posnetek si lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=Jw2QDLyHOIc.

Nekaj fotografij si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Smiljana Peklaj

 
Naravoslovni tabor za 7. razred, CŠOD Breženka
Torek, 18 Oktober 2022 13:41

4. dan

Danes dopoldne smo spoznavali pomen turizma in gostinskih dejavnosti na obali. Sprehodili smo se od Fiese do Bernardina, mimo Portoroža, skozi tunel za avditorijem do Strunjana in nazaj v Fieso.

Popoldne so učenci raziskovali morske organizme, tekmovali v zlaganju kamenčkov v stolpe in kuhali školjke. Zvečer nas čaka ples!

Več ...
 
Naravoslovni tabor za 8. razred, CŠOD Gorenje
Torek, 18 Oktober 2022 13:36

5. dan

Še zadnji utrinek ...

Več ...
 
Naravoslovni tabor devetošolcev, CŠOD Kavka
Ponedeljek, 17 Oktober 2022 19:48

4. dan

Predzadnji dan naše taborske pustolovščine smo začeli z izdelovanjem amuletov, in sicer smo na lesene ploščice risali 'krivopete' - po ljudskem pripovedovanju so bile to lepe, pametne, dobrosrčne vendar plahe ženske, ki pa so imele hibo stopal. V zgodbah o krivopetah prepoznamo etična načela: svobodo, pravičnost, enakost, dostojanstvo in solidarnost.

Dan smo nadaljevali s 'starimi' igrami (metanje podkve, zemljo krast, balinčki, kolebnica ipd.).

Več ...
 
27. september - svetovni dan turizma
Ponedeljek, 26 September 2022 13:22

 

Učenci izbirnega predmeta turizem so ob svetovnem dnevu turizma razmišljali o pomenu turizma v svetu.

Letošnji svetovni dan turizma je namenjen prihodnosti in razmisleku o tem, kako ravnamo s turizmom.

Cilj je trajnostni in bolj vključujoči turizem. Turizem je ena največjih gospodarskih panog, ki je v zadnjih letih dosegla izjemen razvoj.

V Sloveniji se usmerjamo v trajnostni turizem in se promoviramo kot zelena, zdrava, varna in butična destinacija.

 

Izdelke učencev si lahko ogledate TUKAJ

 

Smiljana Peklaj

 

 
Utrinki likovne umetnosti na predmetni stopnji
Torek, 28 Junij 2022 16:36

Utrinki likovne umetnosti na predmetni stopnji

Spet smo zaključili šolsko leto in likovna učilnica bo malo počivala. Za boljšo predstavo, kaj vse smo na predmetni stopnji počeli pri predmetu likovna umetnost, vam predstavljam utrinke razstav in skupnih delavnic, ki so med letom krasile naše hodnike in prireditve. Razveseljevali nas niso le nadarjeni učenci, celotni oddelki so prispevali k podobi šole. Želim vam prijeten ogled, učencem pa čestitam in želim lepe, sproščene počitnice.

Mentorica Helena Fortuna Jenko

 
Ekskurzija na Dunaj
Nedelja, 26 Junij 2022 15:06

Z učenci 6., 7. in 8. razredov smo 16.–17. junija 2022 obiskali avstrijsko prestolnico Dunaj. Ogledali smo si veliko kulturnih znamenitosti: historični živalski vrt z okolico gradu Schönbrunn, Tehnični muzej, Naravoslovni muzej, znamenito hišo Hundertwasser, sam center mesta z ulico Kärtnerstraße, zabaviščni park Prater.

 

Z ekskurzije smo se vrnili polni lepih doživetij.

 

Več ...
 
Digitalne slike razreda 9.a
Petek, 17 Junij 2022 00:41

9. a razred je pouk likovne umetnosti zaključil z digitalnim slikanjem po kolorističnih načelih in nam ob slovesu zapustil zanimivo serijo digitalnih umetnin. Ogledate si lahko, kaj se da  narediti z miško na ekranu. Natisnjene slike bodo popestrile tudi našo galerijo na hodniku. Naj naše devetošolce ustvarjalnost spremlja še naprej!

mentorica Helena Fortuna Jenko

Galerija slik

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava