OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DOBRODOŠLI NA OŠ MIRANA JARCA

Sreča je srečati prave ljudi,

ki v tebi pustijo dobre sledi.

(Tone Pavček)

OPB in ID na daljavo
Torek, 07 April 2020 08:33

Spoštovani učenci/-ke, spoštovani starši,

 

pošiljamo vam ideje za učence od 1. do 5. razreda, ki bodo popestrile popoldanske ure, ko učenci končajo šolsko delo. Vse dejavnosti so prostovoljne! So samo ideje, ki vam mogoče pridejo prav za ustvarjalno preživljanje prostega časa.

 

Za učence je sila pomembno, da si ustrezno razporedijo dnevni/tedenski čas za učenje in čas za prostočasne dejavnosti. Tako bodo učenci nadaljevali s šolsko rutino in obdržali fokus. Ustaljene rutine preprečujejo brezciljno tavanje po stanovanju in malodušje. To je pomembno še posebej zato, ker ne vemo, do kdaj bomo ostali doma.

 

Tedensko bo na strani objavljen dokument, v katerem so zanimive vaje in videi.

 

Objavljene bodo tudi naloge za interesne dejavnosti: pevski zbor, gibanje in ples, prehrana in načini prehranjevanja ter likovne delavnice.

 

Vodstvo šole

 
Obvestilo
Sobota, 04 April 2020 17:45

Spoštovani starši,

 

zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se soočamo s številnimi izzivi, ki jih uspešno rešujemo s skupnimi močmi.

 

V teh okoliščinah svojo pozornost in naklonjenost še posebej namenjamo ljudem, ki potrebujejo konkretno pomoč, ali samo »oddaljen« socialni stik. Morda sosedov otrok za učenje doma potrebuje kakšno gradivo, pa mu je trenutno nedostopno. Morda starši potrebujejo kakšen namig za igro, nasvet za zmanjševanje otrokove tesnobe, ali svoje lastne. Morda iz najrazličnejših razlogov ne morejo v trgovino.

 

Če ste se sami znašli v taki, ali podobni stiski oz. takšno situacijo prepoznate v drugi družini, to sporočite svetovalni službi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vsi, ki ste pripravljeni kakorkoli pomagati, razen z osebnimi stiki, svojo pripravljenost sporočite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Hvaležni vam bomo za vaš odziv!

 

Ravnatelj

 
E-šola in mi
Sobota, 04 April 2020 17:40

Še pred kratkim je bila šola na daljavo znanstvena fantastika, zdaj je čez noč postala realnost. Kot trenutno kaže, bo še nekaj časa tako. Tretji teden pouka na daljavo že lahko rečemo, da smo se v novih razmerah kar dobro znašli vsi udeleženci, učenci, učitelji in starši. Po prvih negotovih začetkih in spraševanju, kako naj se tega lotimo, se lahko pohvalimo, da nam gre dobro.

 

Več ...
 
Izdelki učencev pri NIP Tehniki
Sobota, 04 April 2020 17:28

Več ...
 
Poslanica ob 2. aprilu 2020
Četrtek, 02 April 2020 17:34

LAKOTA PO BESEDAH

 

V moji deželi konec aprila ali začetek maja ozelenijo grmi, ki jih kmalu nato naselijo zapredki metuljev. Kot vata ali kot sladkorna pena zgledajo, ličinke pa požirajo list za listom, dokler grmi niso videti popolnoma opustošeni. Ko se metulji razvijejo, odletijo, grmički pa kljub temu niso uničeni. Ob letu ponovno ozelenijo, spet in spet.

 

To je podoba pisateljice, podoba pesnika. Zgodbe in pesmi ju izjejo, izčrpajo ju, in ko so napisane, odletijo, odidejo v knjige, odidejo med poslušalce. To se ponavlja.

 

In kaj se zgodi s pesmimi in zgodbami?

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava