OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DOBRODOŠLI NA OŠ MIRANA JARCA

Sreča je srečati prave ljudi,

ki v tebi pustijo dobre sledi.

(Tone Pavček)

Vabilo k zalivanju
Četrtek, 14 Oktober 2021 08:16

Ne bi bilo slabo, če bi tudi pred našim šolskim vhodom bilo kaj takega, kajne?

 

Več ...
 
Svetovni dan turizma, 27. 9. 2021
Četrtek, 14 Oktober 2021 07:37

Svetovni dan turizma obeležujemo vsako leto 27. septembra v spomin na pomen industrije, ki v državah po vsem svetu zaposluje enega od desetih ljudi. Pandemija je turizmu zadala največji udarec v zgodovini, hkrati pa pokazala velik gospodarski pomen turizma in njegov vpliv na druge dejavnosti. Kriza je prinesla številne izzive in priložnosti v oblikovanju trajnostnega odpornega in vključujočega turizma. Turisti iščejo varne destinacije in želijo biti del trajnostnega turizma. Slovenija postaja vedno bolj priljubljena destinacija.

Več ...
 
Šolsko tekmovanje iz logike v šolskem letu 2021/2022
Sreda, 13 Oktober 2021 17:12

Na letošnjem šolskem tekmovanju iz logike, ki je potekalo v četrtek, 23. 9. 2021, je sodelovalo 111 učencev. Udeležba je bila visoka, kar je zelo pohvalno.

 

Bronasto priznanje je doseglo 51 učencev, kar je lep rezultat.

Več ...
 
Pomagajmo živalim
Petek, 08 Oktober 2021 13:21

Živali so bile od pradavnine naprej pomembne človekove spremljevalke – kot vir za preživetje, kot pomočnice pri delu ali kot družabnice. Svetovni dan živali smo uradno prvič praznovali leta 1931 v poklon pomembni vlogi živali v našem življenju in ljudem, ki so posvetili svoje življenje njihovi zaščiti in negi. Praznik nas opozarja, da bi moral svet postati boljši za vse živali.

 

Prvi teden oktobra bomo tudi na naši šoli razmišljali o živalih. V ponedeljek, 4. oktobra, je namreč svetovni dan živali in zanje bi radi naredili nekaj dobrega, koristnega. Ves mesec oktober bomo zbirali hrano za mačke in pse, pa tudi hrano za zajce ter hrčke. Vse zbrano bomo podarili društvu za zaščito konj in ostalih živali iz Orove vasi. Hrano naj učenci odložijo v škatle, ki bodo pripravljene pri informatorju ali pred 1. a razredom.

 

Namen dogodka ni samo zbiranje hrane za živali, glavni cilj je razvijanje naklonjenosti, spoštovanja in odgovornosti do živih bitij. Otroci, ki kažejo empatijo do živali, postanejo bolj prijazne, sodelovalne, odgovorne in sočutne odrasle osebe.

 

 

Hvala vsem, ki boste z darovanjem hrane pomagali živalim.

Katarina Sokač

 
Jesensko počitniško varstvo
Nedelja, 03 Oktober 2021 16:02

Spoštovani starši!

 

Tudi letošnje šolsko leto bo na naši šoli potekalo jesensko počitniško varstvo, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Ljubljana. Organizirajo pa tudi jesenske gusarske počitnice na morju.

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Jesensko počitniško varstvo

Jesenske počitnice v Piranu

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava