OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Office 365

 

Učenci in učitelji lahko na šoli pridobite licenco za uporabo najnovejše različice Microsoft Office 365, ki je veljavna, dokler ste del naše šolske skupnosti. Gre za paket storitev, ki vključuje:

 

- spletno različico programske opreme Office — Word, Excel, PowerPoint;
- digitalno shrambo z 10 GB prostora — OneDrive, za shranjevanje dokumentov, njihovo deljenje in njihovo skupno urejanje;
- orodje za avdio in video komunikacijo — Microsoft Teams;
- digitalni zvezek — OneNote.

 

Office 365 deluje tudi na pametnih telefonih in tablicah. Učenci od 5. do 9. razreda in učitelji poleg licence, ki omogoča uporabo spletnih storitev oz. storitev v oblaku, pridobijo tudi licenco za uporabo namizne različice programske opreme Office. Najbolj razširjene Office programe (Word, Excel in PowerPoint) tako lahko namestite na kar deset naprav (5 računalnikov in 5 mobilnih naprav). Več informacij na to temo najdete tukaj. Če bi omenjeno nujno potreboval tudi kateri od mlajših učencev, naj za pridobitev kontaktira šolskega računalničarja.

 

Opozarjamo, da ob odhodu iz šole preneha upravičenost učenca oz. učitelja do licenc. To pomeni, da je po preteku enega meseca dostop do vseh storitev onemogočen, vsi podatki in tudi dokumenti v digitalni shrambi pa so izbrisani.

 

 

1. KAKO PREVZAMEM IN PODALJŠAM LICENCO?

Licenco pridobite hkrati z digitalno identiteto (AAI-račun) ob vpisu v šolo. Za uporabo Office 365 je potrebno licenco prevzeti še s svojo digitalno identiteto. To storite tako, da se na stran https://o365.arnes.si/ vpišete s svojim AAI-računom. Na omenjeno stran se je potrebno vpisati le prvič, zgolj za prevzem licence.

 

PODALJŠANJE LICENCE

Licence učencev za storitve Office 365 so trenutno veljavne do 30. 9. 2021, zato je potrebno licence podaljašti! Licenco podaljšate tako, da se z AAI-računom ponovno vpišete na stran https://o365.arnes.si/. Po preteku tega datuma učenci brez podaljšane licence ne bodo imeli več dostopa do zgoraj naštetih storitev, ki pa so nujno potrebno v primeru, če bo ponovno prišlo do pouka na daljavo.

 

2. KAKO DOSTOPAM DO STORITEV OFFICE 365?

Za dostop do vseh storitev, ki jih Office 365 nudi za pridobljene licence, obiščite stran www.office.com in se vpišite s svojim AAI-računom. Za prikaz vseh aplikacij v levem meniju kliknite na gumb - Vse aplikacija. Pri vpisu so vam lahko v pomoč Navodila za vpis v Office 365.

 

3. KAKO NA SVOJO NAPRAVO NAMESTIM NAMIZNO RAZLIČICO PROGRAMSKEGA PAKETA OFFICE (Word, Excel, PowerPoint)?

Tudi namestitev namizne različice programskega paketa Office opravite preko strani www.office.com. Pri vpisu so vam lahko v pomoč Navodila za vpis v Office 365. Za nadaljnjo namestitev sledite Navodilom za namestitev namizne različice programskega paketa Office.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava