OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Eduroam

 

Osnovna šola Mirana Jarca nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Le-ta je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes.html.

 

Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij (fakultete, knjižnice, srednje šole), vključenih v sistem Eduroam v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org). Omrežje je zasnovano tako, da lahko zaposleni ali učenci dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini) z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

 

Kako se povezati v omrežje Eduroam?

Podrobna navodila za povezavo do omrežja najdete na naslovu http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/. Za dostop potrebujete podatke vašega osebnega AAI-računa, ki ste ga prejeli v šoli.

 

Ali naprave Wi-Fi škodujejo našemu zdravju?

Odgovor na to vprašanje lahko najdete v letaku ali brošuri projekta FORUM EMS.

 

 

Za več informacij se lahko obrnete na računalnikarja - organizatorja informacijskih dejavnosti na šoli.
 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava