OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Vikend tabor za učence v CŠOD Rak
Sreda, 05 April 2023 21:27

Vikend tabor za učence v CŠOD Rak

Drugi vikend za nadarjene učence v letošnjem šolskem letu je potekal med 31. 3. in 2. 4. 2023 v CŠOD Rak. Zaposleni so nas popeljali po Rakovem Škocjanu, ki je res čudovit »naravni muzej«. Od blizu smo si ogledali številne kraške pojave, zaradi razumljive in zanimive razlage pa svoje znanje o njih še nadgradili. Ogledali smo si izvire vode, ki bruha na dan skozi številne razpoke, mali in veliki naravni most, Zelške jame ter prisluhnili razlagam, ki so bile naravoslovno obarvane. Učiteljica Tadeja nam je razložila, da ogljikov dioksid raztopljen v vodi predstavlja kislino, ki je krivec za razpoke v apnencu, sedimentni kamnini. Razpoke se posledično večajo in sčasoma spreminjajo obliko pokrajine.

 

Učenci so se naužili pristne narave. Nekateri so se prvič v življenju kotalili po tleh, plazili skozi razpoke in svoja oblačila s kančkom zadržanosti umazali. Preizkusili so se tudi v lokostrelstvu, grajenju bivakov, raziskovanju favne v reki Rak ter sodelovanju z drugimi. Sodelovanje, upoštevanje mnenj drug drugega, dogovarjanje pa so spretnosti, ki jih je potrebno razvijati še naprej.

 

Učenci so se imeli lepo. Upajmo, da so s seboj odnesli čim več občutkov sproščenosti, povezanosti, sprejetosti ter novih prijateljstev.

Da se na lastne oči prepričate, kako so preživeli čas, si oglejte filmček na spodnji povezavi, ki je delo učiteljice Tadeje Klenar.

https://video.arnes.si/watch/m6g6jytgj7pr

 

Klara Ogrizek in Tadeja Klenar

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava