OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DAN PRIJAZNOSTI
Četrtek, 24 November 2022 11:21

DAN PRIJAZNOSTI

 

13. NOVEMBER JE SVETOVNI DAN PRIJAZNOSTI, ZATO SMO JUNAKI PRIJAZNOSTI RAZMIŠLJALI, KAKO GA LAHKO PRIČARAMO DRUG DRUGEMU NA NAŠI ŠOLI PA TUDI IZVEN ZIDOV LE TE.

Razmišljali smo, katere sestavine potrebujemo, da se dobro počutimo v šoli, na igrišču, oddelkih podaljšanega bivanja, doma, v razredih. Učenci so ugotavljali, da za dobro POČUTJE V RAZREDU potrebujejo kozarec prijazne učiteljice, ščepec podpore, krožnik dobre razlage in žlico zanimive snovi, kar so tudi zapisali v košare dobrega počutja.

Če vas zanima, kaj potrebujejo učenci za dobro počutje doma, naj vam zaupamo, da brez lonca sprejemajoče družine ne gre. Če želite vedeti, katere sestavine še potrebujete za dobro počutje doma, pa se ustavite v avli, kjer boste v košarah dobrega počutja lahko prebrali še preostale.

Brez izzivov na naši šoli ne gre. Tokrat so JUNAKI PRIJAZNOSTI pri oblikovanju izzivov razmišljali, kako lahko skupaj poskrbimo za okolico šole ter kako lahko s skupnimi močni na ta dan razbremenimo kuharice, hišnika, učiteljice ter še koga. Med izzivi so se skrivali tudi taki, kjer smo z našim ustvarjanjem polepšali dan z risbico in sporočilom tudi neznancem. Oblikovali smo 20 IZZIVOV, za vsak razred enega. Da si jih boste lažje predstavljali, smo nekaj izzivov tudi zapisali.

  1. ZALIJEMO ŠOLSKE RASTLIINE.
  2. NA PLOČNIK NAPIŠI POZITIVNO SPOROČILO.
  3. POSPRAVIMO BRALNE KOTIČKE.

Če delamo dobra dela, nam dobro dene, če so slednja tudi opažena. Pohvale nas motivirajo, da z dobrimi deli nadaljujemo. Ugotovili smo, da potrebujemo prostor, kamor bomo te pohvale nalepili, da bodo vidne vsem, zato smo izdelali DREVESA POHVAL. Eno drevo za učitelje ter eno za učence. Dobrih del in posledično pohval je toliko, da nam je zmanjkalo prostora, zato sedaj razmišljamo o GOZDU POHVAL.

Torej, dan prijaznosti je bil res prijazen. Prijazne geste so nam dobro dele, zato smo se odločili, da z njimi nadaljujemo. Mogoče pa še koga okužimo, da ta virus širi naprej.

Še več fotografij pa najdete TUKAJ.

 

Junaki prijaznosti z ANOADRIJANO IN KLARO

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava