OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Slavko Pregl pri nas
Ponedeljek, 03 Februar 2020 16:36

Veseli smo bili obiska Slavka Pregla, znanega pisatelja, ki že vrsto let razveseljuje staro in mlado. Duhovit kot vedno nam je povedal je veliko zanimivosti o svojem življenju in delu ter potrpežljivo odgovarjal na naša vprašanja. Omenil je tudi, da imamo najlepšo knjižnico!

Ker virusi pošteno zmagujejo v zadnjih dneh, objavljamo žalostno zgodbo učenca, ki je srečanje zamudil …

 

Moje (na žalost) nesrečanje s Slavkom Preglom

Vse se je začelo v torek popoldne. Mama me je domov odpeljala bolj zgodaj, ker se je moj bratec slabo počutil. V spanju me je očitno okužil, zato v sredo nisem mogel v šolo, ker sem se tudi jaz slabo počutil. Ker sem res veliko garal za to, da bi imel o Slavku Preglu dovolj podatkov in ker sem vedel, da se srečanje z njim in s tem možnost zastavljanja vprašanj (velika priložnost) ne bo več ponovila, sem upal, da bom čez noč ozdravel. A to se na mojo veliko žalost ni zgodilo. Mama mi ni dovolila v šolo. Prosil in prosil sem jo, a ni pomagalo, moral sem ostati doma.

Upam, da so moji prijatelji ostali zdravi in se srečali s Slavkom Preglom ter mu postavili zanimiva vprašanja. Upam pa tudi, da mi bodo povedali, kako je bilo in kako je odgovoril na vprašanja.

Ivan Bratuša, 4. b

 

Res nam je žal Ivan, da si zamudil zanimivo srečanje s Slavkom Preglom. Ivan, upamo, da se bosta srečala ob kakšni drugi priložnosti.

 

Simona Perovšek, knjižničarka

 

 

 

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava