TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK |
Sobota, 17 November 2018 12:20 |
V petek, 16. novembra smo tudi na naši šoli izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Hkrati smo obeležili dan slovenske hrane. Za zajtrk so si učenci na črn kruh namazali maslo in med. Popili so skodelico toplega mleka in pojedli sočno jabolko. Vsa živila so bila pridelana in predelana v Sloveniji. Poleg zajtrka so imeli učenci dve uri spremljevalnih dejavnosti, v obliki različnih delavnic. Učenci šestih razredov so tekmovali v raznih športnih igrah, sedmi razredi so se pomerili v poznavanju vsebin tradicionalnega zajtrka, učenci osmih razredov so risali panjske končnice in učenci devetih razredov so računali hranilno in energijsko vrednost zajtrka. Sodelovali so seveda tudi učenci od 1. do 5. razreda z likovnimi, glasbenimi in naravoslovnimi delavnicami. Irena Knific
|
1. do 3. razred |
4. in 5. razred |
6. do 9. razred |
Šola |
OPB |