OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

19. Slovenski dnevi knjige

 

 

19. Slovenski dnevi knjige so vseslovenski praznik knjige in branja; organizatorji-Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju s partnerskimi mesti in institucijami-pripravljajo več kot 150 dogodkov in številne stojnice. V Ljubljani - na Kongresnem trgu.

 

V Ljubljani bo sejemski vrvež na Kongresnem bogatil razgiban spremljevalni program na osrednjem odru; literarni sprehodi za najmlajše z Matjažem Pikalom, literarni kvizi, pogovori med uglednimi ustvarjalci in njihovimi (tudi zelo zanimivimi) bralci v rubriki Avtor in njegov bralec (Aksinja Kermauner in Sebastjan Kamenik, Miklavž Komelj in Andrej Medved, Klarisa Jovanović in Ksenija Jus, Suzana Tratnik in Barbara Rajgelj, Anja Štefan ter Boris A. Novak), literarne družabnosti, gosta iz Italije, novinarska konferenca o Noči knjige, predstavitve novitet ... Veselo bo, prava knjižna pustolovščina ali pa samo – zelo lep in navdihujoč – sprehod med pisanimi stojnicami.

 

 

Seveda pa vabljeni tudi v našo šolsko knjižnico. 23. aprila se dobimo ob 13. uri na naši sedežni garnituri na uri branja.

 

 

 

Simona Perovšek

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava