OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

2. april –mednarodni dan otroških knjig

Upam, da ste zdravi in da čas v samokaranteni preživljate v družbi dobrih knjig. Bliža se 2. april, mednarodni dan knjig za otroke. Letos bo praznovanje 2. aprila v vseh pogledih zelo posebno. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

 

Kot veste, je letošnji sponzor 2. aprila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak. Kocke že nekaj časa krasijo našo šolsko knjižnico.

 

Skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili bralno spodbujevalno akcijo s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča, ki jo lahko najdete na naši spletni strani:https://www.ibby.si/index.php/component/content/article/36-slo-novice/356-bralna-akcija-2-april-2020

 

Sedaj pa vas pozivamo, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo) in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ) pa ga bomo mi objavili na naši facebook strani.

 

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed.

 

Želimo vam obilo zdravja in dobrih knjig,

Tilka Jamnik

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava