OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Pokrovčki
Torek, 06 Februar 2018 08:36

Se sprašuješ, če še vedno zbiramo pokrovčke?

 

Da, še vedno jih. Ni pravega razloga, da jih ne bi. Pri glavnem vhodu je vedno pripravljena vreča, kamor lahko streseš pokrovčke, ki si jih zbral doma. Med zadnjimi poletnimi počitnicami smo društvu Vesele nogice oddali približno 400 kg plastičnih pokrovčkov. Bili so zelo veseli in izrazili so upanje, da jih bomo zopet kmalu povabili, da odpeljejo zbrane pokrovčke.

 

 

Z vsako zbrano tono plastičnih pokrovčkov dobi društvo Vesele nogice dodatna sredstva za pomoč otrokom s posebnimi potrebami. Tono plastičnih pokrovčkov pa ni tako lahko zbrati.

 

Potrudimo se in jim pomagajmo zbirati še naprej. Zagotovo se lahko še bolj potrudimo. V februarju bodo učenci 3. c-razreda v vse učilnice, kjer poteka šolska malica, prinesli belo vedro, kamor boste lahko odložili pokrovčke.

 

Zbiramo plastične pokrovčke z oznakami: PP, PE in znakom za reciklažo. To so pokrovčki, ki jih najdemo na plastenkah, tetrapakih, nekaterih zdravilih, milih in šamponih, pralnih sredstvih in mehčalcih, ter drugih živilih in čistilih. Pokrovčki so kompaktni.

 

Pokrovčki, ki niso primerni za reciklažo, pa so: kovinski pokrovčki, pokrovčki z oznako PS (polistiren), plutovinasti pokrovčki in podobno.

 

Potrudimo se, zbirajmo pokrovčke v šoli in doma.

 

Mateja Rednak Gradišek

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava