OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Prvi dan šole v naravi smo se razdelili v smučarske skupine. Po kosilu  smo že preizkušali različne strmine Krvavca. Na večernem sprehodu do Kriške planine je nastala skupinska fotografija.

Drugi dan se je prva skupina že uspešno peljala na traku in prepeljala začetno progo, nekateri so osvojili tudi vožnjo z vlečnico. Druga in tretja skupina sta svoje smučarske sposobnosti preverjali na progah celega Krvavca.

Pred večerjo so učenci tekmovali v paralelnem slalomu s tekom med palicami po hribu navzdol. Dan smo zaključili z učno uro o zgodovini smučanja in izdelavi smuči. Vsak učenec je oblikoval svojo grafično podobo, ki bi jo želel imeti na deski ali smučeh.

Tretji dan je prva skupina že obvladala krogce in se spopadla še z osvajanjem sedežnice. Ostale skupine so se povzpele na najvišji vrh smučišča. Vreme je bilo odlično, morda celo malo pretoplo. Popoldne smo se povzpeli do hotela na vrhu Krvavca, pot navzdol pa smo najhitreje opravili s spustom po zadnjici. Večer smo zaključili ob dokumentarnem filmu o smučanju.

Predzadnji dan tabora je potekala tekma, kjer so učenci pokazali svoje pridobljeno znanje in hitrost. Prva skupina se je pohvalila, da so nekateri že osvojili vožnjo s šestsedo in strmejšo progo. Za pogum jim čestitamo. Različne strmine pa seveda obvladajo tudi ostali.
Večer se je zaključil s podelitvijo nagrad za najhitrejše smučarje na dopoldanski tekmi in smučarje, ki so pokazali največji napredek v svojem znanju.
Nagrada se je podelila še za najlepše urejeno sobo. Po plesu in nekoliko kasnejši uri so se učenci odpravili na zaslužen počitek.

Slike

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava