OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor, 7. razred
Ponedeljek, 26 September 2016 18:48

Dragi starši in vsi, ki nas pogrešate ...

Prihajamo!

Ja, počasi bomo spakirali ...

30. 9. 2016

... pričakali smo zadnji dan skupnega druženja na naravoslovnem taboru. Občutki so mešani, učenci pa v večini popolnoma navdušeni. Včerajšnji zaključni večer je uspel v polnosti. Veseli smo, da smo si dom delili z učenci iz slovenske šole iz Trsta, kajti opažamo, da so se spletla prijetna prijateljstva.

V dopoldanskem času čaka učence še orientacijski tek, predčasno kosilo in odhod proti Ljubljani. Seveda pa nismo pozabili na eno 'gasilsko':

 

 

29. 9. 2016

Četrtek je bil zelo pester. Ena skupina se je dopoldan podala v gozd, ga opazovala in raziskovala, druga pa se je preizkusila v orientaciji in kolesarjenju. Popoldan so nekateri kurili ognje, spet drugi plezali na plezalni steni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po opravljenih vseh dejavnostih se je izkazala peščica učencev - očistili so okolico doma.

 

 

Pri vsakem obroku so bili določeni dežurni učenci ob vsaki mizi. Pripravili so pribor, prinesli hrano in ob koncu so mize tudi očistili. Starši, vaši otroci so odlični pomočniki, tudi doma bodo zmogli, samo pustite jim, da vam to pokažejo.

 

 

 

 

 

 

 

 

28. 9. 2016

Danes smo obiskali gozd, opazovali in raziskovali smo naravo, vodo, izdelovali iz naravnih materialov. Popoldan smo se preizkusili na plezalni steni, nekatere pa je čakalo lokostrelstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsak večer imamo po večerji nalogo, da zapišemo kratke vtise dneva v obliki dnevnika. In nekateri izmed nas jih pred vsemi preberemo. Zanimivo je slišati, katere dejavnosti so bile komu všeč (ali pač ne) in zakaj.

 

 

 

 

 


27. 9. 2016

 

Današnji dan je zaznamovalo kurjenje ognja in lokostrelstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsak naš dan na taboru se prične in konča s telesno aktivnostjo. Zvečer so fantje na zunanjem igrišču igrali nogomet in košarko, dekleta pa so si izborila svoj prostor v telovadnici. Zjutraj smo imeli jutranjo telovadbo, rahel tek in raztezanje. Dopoldan nas čakajo dejavnosti po skupinah. Več ... kmalu.

 

 

 

 

 

 

 


26. 9. 2016

 

Sporočamo vam, da smo prvi dan v CŠOD Gorenje preživeli aktivno in prijetno. Po prihodu v dom smo se nastanili v sobe, pojedli kosilo in se odpravili na Lovrenška jezera. Bilo je prečudovito. Po vrnitvi nas je pričakala večerja in pisanje lastnega dnevnika. Doma ga boste lahko prebrali tudi vi. Zdaj pa nas čaka družabni večer; komaj čakamo ... Ja, še ena zanimivost, dom si delimo z učenci slovenske šole iz Trsta.

Pa si poglejte nekaj utrinkov današnjega dne ...

 

 

 

 

 

 

 

 


Spoštovani,

 

učenci so srečno prispeli na Pohorje in se po pohodu na Lovrenška jezera odlično počutijo.

 

Prenašamo vam njihove pozdrave.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava