OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Radio Jarc se sliši po celi Sloveniji!
Sreda, 23 December 2015 08:48

Prejšnji teden je na naši šoli minil v znamenju radia. V ponedeljek so učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije in trije najaktivnejši člani šolskega radia z novinarkama 1. programa Radia Slovenija pripravljali radijsko oddajo o modi. Najprej so spoznavali delo na radiu, potem pa so se kot radijski novinarji preizkusili tudi sami. Posneli so anketi z učenci 3. in 9. razredov, raziskovali njihov odnos do mode in kako pomemben je za njih videz. Intervjuvali so učitelja Toneta Krajnca in Katjo Rovan, ki sta povedala, kakšen je njun odnos do mode, kako je bilo v časih njunega šolanja in ali obleka lahko vpliva na oceno. Pogovarjali so se tudi z bivšo učenko Nino in njeno sošolko Katarino.

 

V soboto je osem učencev gostovalo v oddaji Hudo, kjer so se predstavili posnetke z delavnice in so se z novinarko Tadejo Bizilj pogovarjali o svojem odnosu do mode in razmišljali, ali obleka res naredi človeka. Oddajo ste lahko poslušali v soboto zjutraj na Radiu Prvi. Vsi, ki ste jo zamudili, lahko več o našem obisku na Radiu Slovenija preberete in prisluhnete na tejle povezavi: http://radioprvi.rtvslo.si/2015/12/radio-hudo-ali-obleka-naredi-cloveka/

 

To pa še ni bilo vse. V petek so nas obiskale tudi dobre vile Radia Antena. Očitno je glas Radia Jarc segel tudi do njih. No, nekoliko je pri tem najbrž pomagal Liam, ki jim je pred časom pisal. Dobre vile so ga uslišale in radijska voditelja Alen in Urška sta med oddajanjem šolskega radia Liama, Andreja in Roka presenetila. S sabo sta prinesla nekaj piškotov in darilc, voditelje šolskega radia pa sta povabila, da ju v začetku januarja obiščejo v studiu Radia Antena. V živo sta se oglasila tudi v eter Radia Jarc. Več o tem obisku lahko najdete tudi na FB-strani radia Antena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava