OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor za 7. razred, CŠOD Rak
Ponedeljek, 08 April 2024 10:27

4. DAN

 

Pa smo skoraj pri koncu =(. Danes dopoldne smo raziskovali reko Rak. Spoznavali smo njene prebivalce in se po reki popeljali s kanuji. Po kosilu smo se preizkusili v lokostrelstvu in si spekli buhtlje za večerni posladek. Zaključni večer smo preživeli ob tabornem ognju, kjer smo pekli hrenovke in prepevali. Jutri se vrnemo domov. Hvaležni bomo, če nas v soboto pustite malo dlje spati ;).

 

Sedmošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

3. DAN

 

Pa smo na polovici. In vsak dan je bolj zanimivo ;). Danes smo plezali po naravni steni in se spuščali po vrvni žičnici. Podali smo se po slepi potki in premagovali lastne strahove, ko smo ljubkovali živali, ki niso ravno najpogostejši hišni ljubljenčki =). Zvečer smo poustvarjali živali iz naravnih materialov.

 

Sedmošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2. DAN

 

 

Prva noč je za nami. Nekateri smo zjutraj malo težje vstali, ker nam je čez dan zmanjkalo časa in si nismo uspeli vsega povedati ;). Po jutranji telovadbi smo se odpravili v Zelške jame, ki so nas naravnost očarale. Kraški pojavi so v živo veliko bolj zanimivi in sedaj že dobro vemo, kaj vse se dogaja z apnencem. Po kosilu smo na hribu nastavili kamero, da si bomo v petek lahko ogledali, katere živali se sprehajajo po okolici. Pogovorili smo se, kako odreagirati, če srečamo medveda ali pa celo medvedko z mladiči. Z njimi se zagotovo ne bi igrali socialnih iger, ki so nam popestrile popoldne. Tudi danes smo večino prostega časa preganjali žogo, nekateri pa kar drug drugega :). Večer je bil v znamenju družabnih iger.

 

Sedmošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1. DAN

Prvi dan je za nami. Po namestitvi v sobah smo preizkusili zunanje površine, kjer smo igrali košarko in namizni tenis, klepetali, nekateri pa smo se skušali pritihotapiti v tuje sobe ;). Po kosilu smo se odpravili na pohod od Kotla do Tkalca jame. Opazovali smo vrtače, sifone, naravni most in druge naravne pojave. Poskusili smo sladke koreninice in bukove liste. Za večerjo so nas pocrkljali s šmornom, da smo imeli dovolj energije za večerni pohod in opazovanje zvezdnega neba.

 

Sedmošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 


Dragi starši,

 

 

sporočamo, da smo srečno prispeli v CŠOD Rak in se namestili po sobah. Sedaj pa že uživamo na sončku in se podimo za žogo.

 

Sedmošolci in učitelji

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava