OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Obisk Radia 1 pri izbirnem predmetu vzgoja za medije
Torek, 09 Maj 2023 15:15

V četrtek, 4. 5., smo se z učenci sedmih, osmih, devetih razredov v sklopu izbirnega predmeta Vzgoja za medije odpravili na slovensko radijsko postajo, ki jo sestavljajo radijske postaje: RADIO 1, RADIO 1 80-a ,RADIO ANTENA in RADIO BOB.

Najprej smo si ogledali studio Radia 1 80-a. Program je vodila Sanja Globočnik. Odgovarjala je na naša vprašanja glede izbora glasbe, glede priprave materiala za program, kdo skrbi za socialna omrežja in še mnogo drugih.

 

 

Nato smo si ogledali studio Radio 1. V času našega obiska  je program radia vodil Matjaž Lovše. Podal nam je nekaj informacij o poslušanosti in o poteku dela na radiju. Razložil nam je tudi, kdo je podal idejo o notranji opremi  studia, ki je v stilu znane televizijske serije Prijatelji. To je bil Gargamel oz. Andrej Vodušek, programski direktor Radia 1. Na idejo glede opreme studia so prišli zaradi dejstva, da vse več ljudi spremlja radijske oddaje tudi v živo in želijo radio na ta način še bolj približati poslušalcem.

 

Obiskali smo tudi studio radia Antena. Pri oddajanju v živo smo zmotili Matica Hercega. Na svoj humoren način nam je povedal, kako je sam dobil službo na radiu po naključju, ravno jo je bil kot študent na ogledu. Povedal nam je tudi nekaj o svojih vzponih in padcih v svoji radijski karieri.

Na koncu nas je Nina Igrutinovič, ki na radiu ureja vsebine, prijazno povabila v sejno sobo. Povedala nam je kakšni so pogoji zaposlitve na radiu in kakšne veščine in vrline so potrebne za opravljanje dela. Obrazložila nam je tudi potek svojega dela ter kako in na kakšen način se dogovarja z voditelji za teme oddaj.

 

Bila je prijetna in poučna izkušnja za vse nas.

 

Ela Majdič, 7. a

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava