OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Zimska šola v naravi na Krvavcu, 6. razred
Ponedeljek, 06 Marec 2023 13:35

Četrtek, 9. 3. 2023

 

Starši, obvezno bo treba na smučišče, da vam učenci pokažejo, kaj so se naučili. Naši začetniki so se danes prvič peljali s sedežnico, učenci 1. skupine pa so vozili v formacijah. Popoldne smo izvedli tudi tekmo. Po malici smo se odpravili do Plaže, kjer smo imeli čas za kepanje. Zvečer je vsaka soba pripravila eno točko, podelili smo diplome za najhitrejše smučarje, za tiste, ki so imeli najbolj urejeno sobo in določili reditelje za naslednja dva tedna. Sledila je zabava s plesom.

 

Še malo pa se pridejo pocrkljat. Sestradani ne bodo, vam bodo pa zagotovo hvaležni, če jih v soboto ne boste budili ;).

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Šestošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sreda, 8. 3. 2023

 

Pa smo ga dočakali: ne sicer sonca, smo pa od hotela videli zgornjo postajo štirisedežnice, kar ta teden šteje za razgled. Zagnali so tudi šestsedežnico, ki je dodobra obogatila nabor razpoložljivih prog. Medaljo za največji dosežek dneva si zaslužijo prav vsi naši začetniki, ki so se danes prvič peljali s krogci. Če bodo nadaljevali s takšnim zmagovalnim tempom, bodo do petka zagotovo preizkusili tudi sedežnico. Popoldne smo imeli bitko razredov v postavljanju iglujev. Zmagal je iglu 6. a, kamor se je naenkrat stlačilo kar 6 učencev.

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Šestošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Torek, 7. 3. 2023

 

V gondoli smo že prvi dan videli reklamo, da na Krvavcu priporočajo pohod po Poti pastirskih škratov. Nismo pa vedeli, da so posebej za nas pripravili smučarsko različico: Pot meglenih škratov. Ti so nam za jutranjo smuko pripravili past v obliki svežega puhastega snega, ki so ga nasuli čez celo progo. Če nisi previden, ti hitro zleze za vrat ;).

 

Po smučanju se je oblak nekoliko dvignil, zato smo se odpravili na pohod do radijskega stolpa. Navzgor je bilo za nekatere naporno, nazaj grede pa se nam je vsem mudilo na šmorn.

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Šestošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ponedeljek, 6. 3. 2023

 

Prvi dan je za nami. Sobe so čiste in urejene, snega pa iz ure v uro več. Danes smo se učili smučati v megli =). Uspešno smo našli pot nazaj do Rozke. Po smučanju smo šli na pohod do Kriške planine, kjer smo imeli čas tudi za kepanje. Zvečer smo se pogovorili o FIS pravilih in se še malo podružili. Brez skrbi, učiteljice so tečnarile, da smo se umili in da smo dali umazano perilo v vrečko ;)

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Šestošolci in učitelji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Spoštovani starši,

 

sporočamo vam, da so naši učenci prispeli na Krvavec, opravili preizkus smučanja in tudi že pojedli kosilo.

 

Prenašamo vam njihove pozdrave.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava