OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor za 8. razred, CŠOD Gorenje
Torek, 18 Oktober 2022 13:36

5. dan

Še zadnji utrinek ...

 

 

4. dan

Predzadnji dan naše pustolovščine v Gorenju smo se preizkusili v orientacijskem teku in seznanili z določanjem lišajev. Za popestritev popoldneva smo si nabrali kostanj, dračje in veje, s katerimi smo sestavili taborni ogenj na katerem smo spekli kostanj. Še posebej nam je teknil, ker smo se potrdili in priskrbeli vse potrebno iz gozda.

 

Dan smo zaključili na zunanjem igrišču z glasbo po izboru učencev, ki so zmagali v tekmovanju za najbolj urejene sobe.

 

Jutri nas čaka sprehod do Lovrenških jezer.

 

 

 

 

3. dan

Kot nam je že prišlo v navado, smo dan začeli z jutranjim sprehodom. Po zajtrku so se učenci odpravili na kolesarjenje in pridobivali znanje o prvi pomoči. Popoldan smo preživeli v učilnici v naravi - lokostrelstvo, plezanje. Dan smo zaključili z nogometom pod zvezdami, družabnimi igrami, cirkuškimi vragolijami in igro odbojke.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. dan

Po jutranjem sprehodu in občudovanju sončnega vzhoda se je začel nadvse zanimiv dan. Prva skupina je odšla na kolesarjenje, druga pa je nadaljevala s prvo pomočjo. Po kosilu smo imeli lokostrelstvo, zvečer pa cirkuške akrobacije. V dnevu se nam je nabralo veliko lepih vtisov in znanj.

 

 

 

 

 

 

1. dan

Danes smo se učenci osmih razredov ob 8.30 uri zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili proti Pohorju. Med potjo smo se ustavili in pojedli malico, nato pa smo nadaljevali pot do CŠOD-ja Gorenje. Ko smo prišli, smo se odpravili v sobe, se razpakirali in šli pojest kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo se razdelili v dve skupini.

 

Prvo skupino je učiteljica Danica učila o prvi pomoči. Naučili smo se, kaj prva pomoč sploh je ter o različnih poškodbah. Najprej smo se o povijanju zlomov učili v teoriji, kasneje pa smo se lahko preizkusili tudi v praksi.

 

Druga skupina je imela športno plezanje v dvorani CŠOD-ja in igre na igrišču. Ker smo bili še vedno polni energije, smo pred večerjo odigrali še nekaj iger odbojke, namiznega tenisa, košarke in nogometa.

 

Večer smo zaključili z nočnim sprehodom z lučkami skozi gozd.

 

Učenci 8. r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava