OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Posebni obisk pri pouku likovne umetnosti
Četrtek, 24 September 2020 10:17

V petek, 11. 9. 2020, sta nas pri pouku likovne umetnosti v 6. b-razredu obiskala olimpionik Miroslav Cerar, ustanovitelj Cerarjeve fundacije, in olimpijec Tine Šrot. Predstavila sta duh olimpizma, svoje dosežke v gimnastiki in pokazala svoja odličja. Učenci so bili nad predstavitvijo navdušeni, dogodek pa je posnela ekipa RTV Slovenije, ki je posnela tudi nekaj intervjujev. Pod vodstvom mentorice Helene Fortuna Jenko so učenci izdelali unikatne keramične medalje, ki so jih po prvem žganju ob tej priložnosti pobarvali s posebnimi barvnimi glazurami. Po drugem žganju so lahko videli presenetljivo drugačen izdelek, saj so zasledovali naše olimpijske barve: belo, modro in zeleno. Mentorica je nazadnje dodala dekor plemenitih kovin in žgala izdelke še tretjič.

 

 

 

Galerija slik

 

Tako pripravljene medalje so bile na gala dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije in Cerarjeve fundacije v ponedeljek, 21. septembra, v Grand hotelu Union podeljene največjim donatorjem sredstev za mlade športnike iz socialno šibkega okolja.

Na prireditvi je naših pet izbranih učencev z mentorico Heleno Fortuna Jenko izdelovalo olimpijske plakate, pri čemer so jim pomagali tudi uspešni mladi slovenski atleti. Posnetek prireditve si lahko ogledate na povezavi:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobrodelne-prireditve/174719619

 

Olimpijski komite Slovenije je za 6. b pripravil priložnostna darila, omogočil pa mu bo tudi nagradni enodnevni izlet po želji učencev.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava