OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor za 8. razred
Ponedeljek, 21 September 2020 10:59

24. 9. 2020

Pa smo le dočakali sonček =) Jutranja telovadba je bila zato usmerjena proti vzhodu. Sorodne ideje so imele tudi živali, ki so nas pozdravljale na vsakem koraku. Po zajtrku smo ponovno plezali, veliko energije pa smo usmerili v gradnjo skupinskega duha. Po kosilu smo možgane razgibavali na tekmovanju iz Logike. Po tem smo znanje celotnega tedna izkazovali na orientacijskem teku Lov na kradljivca. Večer smo namenili razrednim uram, pohodu ter razmigavanju možganov.

Jutri se vračamo domov. Najbrž bomo soboto prespali in vam bomo zelo hvaležni, če nas ne boste budili ;)

 

Galerija slik

Lepo vas pozdravljamo

učenke in učenci 8. razredov

 


23. 9. 2020

 

Ena od učiteljic v CŠOD nam je razložila, da ni slabega vremena, le slaba oprema. Všeč nam je njen način razmišljanja, vendar pa so na to potrebne priprave. Spoznali smo različne vozle, si pripravili tradicionalno idrijsko kosilo (ja, žlikrofe), vadili orientacijo in si postavili bivak. Ker pa je za preživetje v teh koncih pomembno, da se znamo sporazumevati z več kot prijaznimi domačini, smo spoznavali še čare idrijskega narečja. Pa da vidimo, kako gre vam =)

Je bla Idarska zjala, ka je ankat pad mústam zaspala, ka se je zbudila, je bla čist muokra ad Idarce, ka ji je zalila. Ad takat naprej je spala sam še u suoji bajt z daržina, ka je štíla tri atruoke, pa ata, pa mama pa še nona pa star ata, ka sa mu gawaril kar Ta star.

 

Galerija slik

 

Lepo vas pozdravljamo

učenke in učenci 8. razredov

 


 

22. 9. 2020

Današnji dan smo začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se ukvarjali s prvo pomočjo, plezali po umetni steni, med čakanjem pa igrali košarko. Druga skupina je sprehajala robote ;) Po kosilu nas vreme sicer ni ubogalo, vendar se nismo pustili motiti in smo jo peš mahnili do Partizanske tiskarne Slovenija. Večer je minil v znamenju "nagajivih iger". Še vedno imamo precej energije in skrbimo, da učiteljice domov ne bodo prišle preveč naspane =D

 

Galerija slik

 

Lepo vas pozdravljamo

učenke in učenci 8. razredov

 


 

21. 9. 2020

S taborom smo začeli uspešno: ogledali smo si Antonijev rov, premagali ovinke in se nastanili v lepo urejenem domu. Po kosilu se je prva skupina urila v orientaciji, druga pa je gradila bivake. Po večerji smo eni razgibavali možgane, ostali pa smo šli v spremstvu lokalnega psa na pohod, kjer smo srečali tudi krastačo.

 

Galerija slik

 

Lepo vas pozdravljamo

učenke in učenci 8. razredov

 


Učenci 8. razredov sporočajo, da so srečno prispeli na Vojsko.

 

Prenašamo vam njihove pozdrave.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava