OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor za 9. razred
Torek, 01 Oktober 2019 08:53

4. dan

Zbudili smo se v mrzlo jutro. Po zajtrku je A-razred imel robotiko, učenci B-razreda pa so šli k potoku Gačnik raziskovat živali, ki živijo v njem. Popoldne smo se razdelili v skupine in odšli na orientacijski pohod po Vojskem. To je bil naš zadnji večer skupaj. Preživeli smo ga v skupnem prostoru, kjer smo se v kratkih točkah predstavili. Nato smo še dobili zadnjo nalogo dneva. Sestavili smo dramske igre po pravljicah, ki smo jih radi brali v otroštvu.

Anja in Tina, 9.a

 

Galerija slik


3. dan

Na deževno jutro smo se zbudili ob 7. uri. Po jutranjih igrah smo po skromnem zajtrku šli na nordijsko hojo. Ujel nas je močan dež, premočeni smo se vrnili v dom in se ogreli pod tušem. Sami smo si pripravili glavno jed, idrijske žlikrofe, ki so bili zelo dobri. Sledile so likovne delavnice in lokostrelstvo, v katerem smo kar dobri. Posladkali smo se s štirimi različnimi vrstami grozdja, saj CŠOD Vojsko sodeluje v evropskem projektu Shema sadja. V prostem času smo kartali in se ukvarjali s športom na svežem zraku. Po kakšni uri smo se zbrali v telovadnici in se zmenili za pravila igre. Hodili smo po domu, iskali listke s številkami, na katerih so bila vprašanja. Bilo je zabavno, vsaj za večino. Zdaj pa se odpravljamo spat. Po tuširanju dobimo telefone …

Naomi, Anja, Nina in Evan 9. a in 9. b

 


 

2. dan

Zbudili smo se zgodaj zjutraj in se hitro uredili, nato smo šli na jutranjo telovadbo. Potem smo odhiteli na zajtrk, po katerem smo pospravili svoje sobe. A-razred je imel dolg pohod do potoka, kjer smo raziskovali vodne živali. Medtem je B-razred imel učne ure robotike. Po kosilu smo imeli glavni odmor zase. Potem smo vsi šli v gozd, kjer smo postavljali zasilna bivališča. Po večerji in prostem času smo imeli ustvarjalne delavnice, kjer smo izdelovali uporabne izdelke.

Naja, Tilen, Aljoša, Tin, Zala 9. a in 9. b

 


 

1. dan

Prvi dan je za nami. Še pred prihodom v CŠOD Vojsko smo obiskali Antonijev rov, rudnik živega srebra v Idriji. Nato smo prispeli v dom in se namestili po sobah. Po kosilu smo se odpravili v gozd ter spoznali živali doma. Pred nočnim počitkom smo šli še na dveurni sprehod v okolici Vojskega.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava