OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Obisk Ljubljane pri izbirnem predmetu turistična vzgoja
Torek, 20 November 2018 10:43

V ponedeljek, 8. 10. 2018, smo pri izbirnem predmetu turistična vzgoja obiskali center Ljubljane. Učenci smo se preizkusili v vlogi turističnega vodiča in vsak je predstavil eno znamenitost Ljubljane.

 

Ob 14. uri smo se zbrali pred šolo in peš odšli v park Zvezda, kjer nam je Zara predstavila splošne podatke o Ljubljani. Nato smo odšli do Miklošičeve ulice, kjer so Tjaša, Brina in Eva Zoja predstavili secesijsko Ljubljano. Po predstavitvi smo odšli do hotela Slon in Tina nam je nekaj povedala o zgodovini hotela. Ko smo prišli do cerkve Marijinega oznanjenja, nam je Panna Veronika povedala nekaj o njej in potem še Lara nekaj o Tromostovju. Po tej predstavitvi smo imeli odmor in šli na sladoled. Po odmoru smo odšli do Mestne hiše, ki nam jo je predstavil Tijan, in tam srečali župana Zorana Jankoviča. Zadnji del obiska je bil ljubljanski grad. Predstavile smo ga Karin, Sara in Nina.

 

Hvala učiteljici Smiljani, da nam je uredila ta obisk centra Ljubljane, kjer smo se naučili veliko novega in se zabavali, in hvala učiteljici Veroniki, da si je vzela čas in šla z nami.

 

Nina Praček, 7. a

 

 

 

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava