OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Hobit
Četrtek, 29 Marec 2018 11:41

V četrtek, 22. 3., smo si 6., 7., 8. in 9. razredi ogledali mladinsko opero Hobit. Do Cankarjevega doma smo se odpravili kar peš. Prireditev mi je bila zelo všeč in razmišljala sem, kako težko je bilo spraviti tako zahtevno knjigo na oder. Da jim je to uspelo so morali vsebino močno skrajšati. Čeprav je to povsem razumljivo, sem jaz, ki sem prebrala knjigo in gledala filme, kar malo pogrešala nekatere epske dogodke. Zelo mi je bilo všeč, da so vilini peli v vilinščini, saj so tako bile njihove pesmi še lepše.

Zelo dobro so se spomnili, da so nad odrom projecirali besedila pesmi in njihov prevod. Malo me je zmotilo da so za Gandalfa, starega čarovnika, uporabili igralca, starega približno 20 let. Scena in posebni učinki pa so bili odlični. Upam, da bodo kdaj naredili mladinsko opero Gospodar prstanov ali Harry Potter.

 

Po predstavi smo imeli na šoli še razne delavnice, vse na temo Hobit: izdelovanje scene za spomladansko prireditev, risanje stripov in glasbenih plakatov, izdelovanje posebnih črk ter kreativno pisanje v angleščini.

 

Napisala: Tina Hrastar

 

Še nekaj utrinkov …

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava