OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor četrtošolcev CŠOD Škorpijon
Torek, 23 April 2024 09:50

Spoštovani starši!

Učenci so se prebudili v nov zasneženi dan na pobočjih Boča.


Ponedeljek

Po prihodu smo se namestili po sobah in se odpravili na kosilo. Po kosilu je sledil kratek počitek, potem smo se pa razdelili v dve skupini. Prva skupina je izdelovala bivake v gozdu, druga pa se je podala na lov za zakladom. Po eni uri smo skupini zamenjali in ponovili dejavnosti. Sledila je večerja in pravi nočni pohod s svetilkami po Kozjanskem.


Torek

Prebudili smo se v zimsko idilo v mesecu aprilu. Dopoldan smo izkoristili sneg in se s pležuhi spuščali po bližnjem hribu ter preizkusili v lokostrelstvu. Po kosilu smo se pa peš odpravili do Avstrijske meje in s pomočjo mikroskopa raziskovali gozd.


Sreda

Tretji dan smo se četrtošolci in učitelji v dopoldanskem času učili nordijske hoje in izdelovali svoje igrače iz naravnih materialov. Po kosilu smo si privoščili rekreativni odmor na igrišču CŠOD-ja, v popoldanskem času pa smo imeli tekmovanje v lokostrelstvu in se za trenutek prelevili v vremenoslovce, ko smo merili temperaturo ozračja na 5 termometrih, preverjali moč vetra in merili debelino snežne odeje. Večer smo zaključili ob tabornem ognju.

 

Četrtek

Četrti dan smo cel dan preživeli zunaj, v naravi. Dopoldan smo raziskovali bližnji potok in jahali Islandskega ponije. Popoldan pa smo se naučili zakuriti ogenj s kresili in se igrali igre, ki so od nas zahtevale sodelovanje. Večer smo zaključili z gibalni kvizom.


Kako učenci preživljajo svoje dneve si lahko v sliki ogledate v naši GALERIJI.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava