OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Mavrična sobota
Torek, 10 April 2018 12:21

Učenci 4. b , 5. a in 5. b-razreda smo to soboto preživeli na šolskem vrtu in igrišču.

Učenci 4. b so urejali gredice in vrt predstavili svojim staršem.

Učenci 5. a so likovno okrasili betonsko toplo gredo na zelenici zraven vrta.

 

Za pomoč se zahvaljujemo našemu informatorju g. Antonu Krivcu, ki se je dva dni ukvarjal z obnavljanjem gredice, ki ni bila obnovljena od nastanka naše šole in zelenic okrog nje.

To gredico sedaj krasijo čudovite poslikave otrok.

 

Učence 5. a so motila dolgočasna igrala in dali so pobudo, da jih za delovno soboto pobarvajo. Šli smo v akcijo, dobili dovoljenje vodstva, nakupili barve, spraševali po željah in idejah učitelje, učence ter nekatere starše. Že od začetka je bila naša ideja, da naj to ne bo ena barva, ampak več, mogoče celo mavrica.

Za nasvet smo prosili Tobijevo mamico Polonco Lovšin. Prijazno se je odzvala naši prošnji in v pogovoru takoj omenila: »Kaj pa, če bila to mavrica?!« Potrdila in nadgradila je naše razmišljanje ter nam v soboto pomagala idejno in praktično pri ustvarjanju mavrice. Ob koncu dela so bile tudi njene roke mavrične od vseh barv, ki so se odtisnile na njenih rokah. Pri barvanju so pomagali očetje in mamice. Po končanem selu so bili nase upravičeno ponosni.

 

Na zelenici med likovno učilnico in zadnjim traktom so starši in nekateri učenci 5. a in 4. b izdelovali pet metrov dolgo in meter široko gredo za nasad jagodičevja. Izkopali so več kot pol metra globoko jamo, kamor smo najprej nametali narezane odpadne veje, nato plast listja, plast nerazkrojenega komposta, nato plast narobe obrnjene travne ruše, zemljo in nato nekaj kupljenega humusa, kajti zemlja je bila zelo peščena in trda.

Delo je bilo težko in brez pomoči staršev nam ne bi uspelo, zato se jim za pomoč in pogum še enkrat zahvaljujemo.

Danes smo pri krožku zeliščni vrt med ribez posadili drobnjak in česen, začetek grede pa krasijo perunike, ki sta jih prinesla Olivijina starša, ki sta tudi strokovno obrezala češnjo, slivi in jablano.

 

Galerija slik

 

Marija Munda

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava