OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Izlet s planinskim krožkom
Petek, 09 Oktober 2015 20:10

V soboto, 3. 10. 2015,  smo člani planinskega krožka odšli na prvi planinski izlet.  Naš cilj je bila Mengeška koča na Gobavici nad Mengšem. Kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi se je pred šolo zbralo kar 24 zagnanih pohodnikov.

Z učiteljico Marto smo odšli na avtobusno postajo nasproti Stadiona in skoraj napolnili avtobus, ki nas je odpeljal proti Mengšu.

 

 

 

V Mengšu nas je pozdravil  kar močan naliv in takrat se je pokazalo, kako so mladi planinci upoštevali navodila o pripravi nahrbtnika. Mnogi so iz nahrbtnikov potegnili vetrovke, dežnike, pelerine, kape, rokavice … Nekateri pa so se nesrečno stisnili pod sosedov dežnik …

 

Najprej smo se ustavili pred Staretovim gradom, ki se mu trenutno ne godi najlepše. Njegovi najsrečnejši prebivalci so trenutno kozli in koze, ki postajajo pravi alpinisti. Pogledali smo zemljevid in se podali po najkrajši poti proti našemu cilju. Zelo je drselo, dež nas je obilno zalival, a hodili smo varno in hitro prišli do cilja.


Planinski dom je bil še zaprt, zato smo se najprej stisnili pod streho blizu konjev. Oskrbnik se nas je hitro usmilil in nas povabil v toplo Mengeško kočo. Tam smo se lotili malice, kakava, čaja, lizik in celo nezdravih smokijev.

 

 

Spoznavali smo pomen vpisne knjige v planinskih domovih in zgodbice o mengeških grofih .

 

 

Ker je zunaj še vedno neusmiljeno deževalo, smo sklenili, da izlet skrajšamo in se prej odpravimo proti Ljubljani. Pred odhodom smo pozdravili kokoške in ponije. Na poti nas je presenetil močerad, ki se je bil pripravljen fotografirati in se je zelo dobro počutil v naročju učiteljice Veronike.

 

 

V Mengšu smo spraznili vrečke s smetmi in se še zadnjič fotografirali v grajskem parku pri vodnjaku.

 

 

 

Pred šolo so nas pričakali  starši in  čudovit sončen dan.

 

 

Veronika Szillich

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava