OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Uspeh naših deklet na tekmovanju v košarki

USPEH MLAJŠIH IN NAJMLAJŠIH DEKLIC NA ŠOLSKEM TEKMOVANJU V KOŠARKI

V letošnjem šolskem letu so dekleta iz osnovne šole Mirana Jarca nastopila na dveh šolskih košarkarskih tekmovanjih. Z ekipo mlajših deklic (generacija deklet 2000, 2001 in mlajše) smo tekmovali na več osnovnih šolah po Ljubljani, kjer smo odigrali kvalifikacijske turnirje. Gostovali smo v Osnovni šoli Šentvid in v Osnovni šoli Hinka Smrekarja.

Dekleta so se na vseh uvodnih tekmah odlično odrezala in v skupni razvrstitvi dosegla odlično 2. mesto ter se tako uvrstila v finale, ki je potekalo 19. 3. 2013 v HALI TIVOLI.

Na prvi tekmi smo izgubili samo za koš razlike, na drugi tekmi pa nam žoga ni in ni hotela skozi obroč. Z borbenostjo in odlično igro so si dekleta prislužila 4. mesto v finalu prvenstva osnovnih šol v košarki za mlajše deklice.

OŠ Karla Destovnika Kajuha : OŠ Mirana Jarca 23 : 21

OŠ Mirana Jarca : OŠ France Bevk 11 : 18

Z dekleti smo se kot četrto uvrščena ekipa iz Ljubljane uvrstile tudi na državno tekmovanje. Gostovali smo v OŠ Stražišče v Kranju. S tretjim mestom četrtfinalnih tekmovanj za državno prvenstvo smo zaključile tekmovanje. Ekipi mlajših deklic OŠ Mirana Jarca iskreno čestitam in jim želim še veliko uspešnih tekmovanj tudi v prihodnje!

To pa še ni vse! V letošnjem šolskem letu smo tudi z najmlajšimi deklicami tekmovali na šolskem prvenstvu v košarki (generacija deklet 2002, 2003 in 2004).

V mesecu maju smo obiskali dve šoli: OŠ Božidarja Jakca in OŠ Franceta Bevka. Dekleta so na tekmah pokazala veliko navdušenost in dobro igro v napadu, v obrambi pa bo potrebno še naprej trenirati.

Tudi z ekipo najmlajših deklic smo na šolskem prvenstvu dosegli odlično 4. mesto.

Vaditeljica košarke DANIJELA ŠTOLFA


Zadnjič posodobil Petek, 31 Maj 2013 20:33
 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava