OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Zapeli so nam vsi trije pevski zbori, predstavili pa so se tudi solisti, ki so peli ali igrali na različna glasbila: harfo, harmoniko, klavir, flavto in violončelo.


Naši učenci so ob besedi Slovenija in domovina razmišljali takole: dežela na sončni strani Alp, Triglav, kokoška, gozdovi, raznolika pokrajina, prijazni in gostoljubni ljudje, najlepša država na svetu.


Domovina je tam, kjer smo srečni, zadovoljni in uspešni.


Za Slovence je 26. december eden najpomembnejših dni novejše zgodovine, saj ta dan praznujemo kot dan samostojnosti in enotnosti. Slovenci smo narod trdega dela in vztrajnega boja. Tudi neodvisnosti in samostojnosti nismo dosegli brez boja, temveč z lastnim prizadevanjem in žrtvami Naša država se lahko s ponosom primerja z drugimi evropskimi državami. Vključeni smo v EU in druge mednarodne organizacije. Svet in Slovenija v njem sta v procesu spreminjanja. Globalizacija kot družben proces je prinesel velike spremembe na gospodarskem in političnem področju, kot tudi v življenju ljudi. Z zagnanostjo in voljo za doseganje ciljev bomo lahko izboljšali kakovost vsega, kar ustvarjamo, tako materialnih, moralnih kot duhovnih dobrin.


Vodja prireditve: Smiljana Peklaj

 

Galerija slik

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava