OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Kostanjev piknik

V tednu otroka smo v četrtek, 10. 10. 2019, otroci, starši in učitelji pripravili prav posebno druženje na šolskem igrišču. Na kostanjev piknik smo na sproščeno druženje in spoznavanje povabili učence, njihove starše ter vse učitelje šole.

 

 

Več utrinkov ...

 

Sam dogodek so organizirali učenci krožka otroška podjetnost. Dokazali so, da znajo sodelovati in pripraviti prijetno druženje.

 

Za pripravo čaja in okusnih namazov iz šolskega vrta so poskrbeli učenci zeliščnega krožka pod mentorstvom učiteljice Marije Munda. Od 15. ure dalje pa je ekipa staršev, učencev in učiteljev s skupnimi močmi poskrbela za pripravo kostanja za peko. Ostali so se pridružili okrog 17. ure, ko je že dišalo po vročih kostanjih, ki so jih pekli starši. Za požarno varnost in za spoznavanje poklica gasilec (kot se spodobi v oktobru) je poskrbela ekipa Gasilske brigade Ljubljana.

 

Piknik je uradno otvoril ravnatelj g. Uroš Rozman, ki je v pozdravu že napovedal, da bo takšno druženje tradicionalno. Sledil je kratek glasbeni program učencev naše šole. Najprej se je predstavil kvartet saksofonov. V kvartetu namreč igrata kar dva učenca OŠ Mirana Jarca – Voranc (7. razred) in Zala (6. razred). Otroci so zaigrali skladbo z naslovom Libertango (A. Piazzola). Kasneje pa je Sofija (6. razred) na violončelo zaigrala Vivaldijevo sonato v e-molu. Vsi učenci obiskujejo glasbeno šolo Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

 

Z otroki krožka smo se odločili, da namen kostanjevega piknika ostaja enak lanskemu – dobrodelen: celotni izkupiček prostovoljnih prispevkov, ki se zbere s peko kostanja, gre v šolski denarni sklad. Zelo ponosni smo, da je po poplačilu stroškov za nakup kostanja v trgovini Spar Slovenija ostalo kar nekaj denarja za šolski denarni sklad.

 

Z rezanjem in lupljenjem kostanja smo si ogreli dlani za navijanje ali sodelovanje v prijateljski odbojkarski tekmi med učitelji in starši. Letos so slavili učitelji, za kar jim čestitamo!

 

Na kostanjevem pikniku se zopet vidimo oktobra 2020.

 

mag. Maja Kovše, mentorica krožka otroška podjetnost

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava