OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Bodi dober, bodi kul

V letošnjem šolskem letu smo se kot šola vključili v projekt Bodi dober, bodi kul. Projekt združuje in povezuje pomembno sporočilo, saj ozavešča mlade, da smo s svojimi dejanji vzorniki vsi, ne glede na to, ali si to želimo ali ne. Pri tem pa lahko sami izbiramo, kakšni vzorniki želimo biti.

 

Z našimi učenci smo preko različnih dejavnosti razmišljali in izpostavili nekaj pomembnih lastnosti vzornikov. Odločili smo se, da bomo lastnosti pravih vzornikov prikazali preko videoposnetka, v katerem bi nastopili učenci, učitelji, zaposleni šole, starši in stari starši.

 

Tako smo v decembru z učenci 8. in 9. razreda načrtovali in organizirali učno uro košarke za mlajše učence in njihove stare starše. Starejši učenci so uspešno prenesli vsa svoja znanja košarke na mlajše učence in njihove stare starše. Vsi so se odlično odrezali.

Učitelji pa smo bili tokrat v vlogi učencev. Za dvig temperature v telovadnici je poskrbel znan košarkar gospod Dragiša Drobnjak, ki je za učitelje pripravil prijetno uro košarke.

 

Polni novih znanj, spretnosti in prijetnih izkušenj smo učitelji, stari starši, starši in učenci sklenili, da so tovrstne dejavnosti odlično izhodišče za prenos znanja, spretnosti, druženja in medgeneracijskega povezovanja. Odločili smo se, da bomo take dejavnosti ohranili in jih organizirali še naprej, saj nas bogatijo in osrečujejo.

 

Učenci in zaposleni OŠ Mirana Jarca

 

Spletna povezava do videoposnetka:

Bodi dober, bodi kul - OŠ Mirana Jarca Ljubljana

 

Nekaj utrinkov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava