OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Začetek pouka za učence od 1. do 3. razreda
Petek, 15 Maj 2020 13:47

Tik pred zaključkom šolskega leta smo pred novimi izzivi ponovne organizacije pouka v šolah v času, ko bo epidemija z 31. majem sicer preklicana, a vsi ukrepi zaenkrat ostajajo. Potek rednega šolskega dela smo morali reorganizirati glede na zahteve in priporočila, ki sta nam jih posredovala MIZŠ in NIJZ. Prepričani smo, da nam bo tudi te nove izzive uspelo skupaj složno premagati.

Učenci so razdeljeni v skupine, ki zadostujejo normativnim zahtevam (največ 15 učencev in varnostna razdalja 1,5—2 metra). Pri razporejanju učencev v skupine se upošteva njihova vključenost v razširjeni program (jutranje varstvo in podaljšano bivanje) zaradi racionalizacije vključevanja zaposlenih v delovni proces na šoli.

Učenci istega oddelka so razporejeni v sosednje učilnice zaradi lažje izmenjave razrednika z drugim učiteljem. Vsaka skupina bo v dopoldanskem času imela učiteljico, ki bo zanjo skrbela, vendar bodo učiteljice med skupinami tudi prehajale, da bo razredničarka vsaj enkrat na dan v stiku z vsemi svojimi učenci. V primeru bolniških odsotnosti zaposlenih bodo urejena nadomeščanja. Učilnice so razporejene posameznim skupinam tako, da jim omogočajo odhod na zunanjo površino, na da bi se pri tem skupina na hodniku srečala z ostalimi.

Starši učencev, ki bodo zaradi zdravstvenih razlogov ostali doma, naj to z obrazložitvijo obvestijo ravnatelja na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Odprtje šole smo učitelji težko pričakovali. Veseli nas, da smo v času šolanja na domu dobili mnogo pozitivnih odzivov učencev, da tudi oni pogrešajo sošolce, učitelje in šolo.

Ob ponovnem vstopu v šolo pa smo soočeni z mnogimi izzivi in skrbmi, kako bo. Organizacija poteka šolanja zahteva od nas tudi nova, strožja pravila hišnega reda. Prosimo vas, da se z s svojimi otroki pogovorite že doma in jih tako pomagate pripraviti na nov šolski red. Namen novih pravil je, da s skupnimi močmi zaščitimo svoje in zdravje drugih ljudi. S pogovorom svoje otroke pripravite na drugačno šolo, kot so jo vajeni. S primernim pogovorom jim lahko zelo pomagate, da bodo v novo izkušnjo vstopili z odprtostjo, radovednostjo in s pozitivnim pričakovanjem.

Delo bomo dnevno prilagajali novim smernicam pristojnih institucij, o čemer pa vas bomo tudi sprotno obveščali.

Pomembno je, da tudi in predvsem v teh okoliščinah ne pozabimo na prijaznost in nasmeh.

Svoje učence z veseljem znova pričakujemo v naših šolskih klopeh!

Vodstvo šole

 

ORGANIZACIJA DELA ZA UČENCE 1. TRIADE


PRAVILA V ŠOLSKI KNJIŽNICI

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava