OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DEKLICA VEKA – medvrstniško sodelovanje

 

Učencem, ki obiskujejo dramsko lutkovni krožek, sem predlagala, da samostojno pripravijo lutkovno uprizoritev slovenske ljudske pravljice Deklica veka.

Po končanih pripravah na uprizoritev smo nalogo nadgradili in učence izzvali z vlogo učitelja v okviru medvrstniškega sodelovanja z drugošolci. Drugošolcem so predstavili koroško ljudsko pravljico Deklica veka, skupaj izdelali ploske lutke, jo uprizorili po skupinah in se pogovorili o značilnostih ljudske pravljice. Pri pripravi uprizoritve se nam je pridružila gospa Simona Zorc Ramovš, predstavnica Zveze društev kulturnih delavcev Slovenije. S svojimi predlogi nas je usmerjala, spodbujala in popestrila lutkovno uprizoritev.

 

Galerija slik

 

Učiteljica Karmen Zupančič

 

 

 

Učencem, ki obiskujejo dramsko lutkovni krožek, sem predlagala, da samostojno pripravijo lutkovno uprizoritev slovenske ljudske pravljice Deklica veka. Po končanih pripravah na uprizoritev smo nalogo nadgradili in učence izzvali z vlogo učitelja v okviru medvrstniškega sodelovanja z drugošolci. Drugošolcem so predstavili koroško ljudsko pravljico Deklica veka, skupaj izdelali ploske lutke, jo uprizorili po skupinah in se pogovorili o značilnostih ljudske pravljice. Pri pripravi uprizoritve se nam je pridružila gospa Simona Zorc Ramovš, predstavnica Zveze društev kulturnih delavcev Slovenije. S svojimi predlogi nas je usmerjala, spodbujala in popestrila lutkovno uprizoritev.

Učiteljica Karmen Zupančič

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava