OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Priprava španskih tradicionalnih jedi pri sodobni pripravi hrane

 

V četrtek, 25. 10. 2018, je k nam prišel gospod Mark, ki živi v Španiji. Prišel nam je predstavit dve tradicionalni španski jedi, in sicer: tortilja de patatas in prigrizek oziroma tapas. Slednji so nepogrešljivi v španski kuhinji. Tam jih ljudje jedo skozi cel dan, ob druženju s prijatelji ali pa kar tako. Med pripravo jedi nam je predstavil Španijo in pa njihove najpogostejše jedi. Z zanimanjem smo mu prisluhnili in mu hkrati pomagali pri pripravi tapasa in tortilje de patatas.

 

V nadaljevanju prilagam recepta za omenjeni jedi.

 

Karin Majdič, 7. A

 

TORTILJA DE PATATAS

- 4 čebule

- 1 kg krompirja

- Sol, poper

- 6 jajc

- Oljčno olje

 

Krompir razrežemo na večje kose. Čebulo na debelo nasekljamo. Skupaj ocvremo v oljčnem olju, dokler se krompir ne omehča. Vzamemo iz olja, popivnamo (da odstranimo odvečno maščobo) in ohladimo na sobno temperaturo. Po želji začinimo. Vmešamo jajca. V ponvi segrejemo oljčno olje. Zmes vlijemo v ponev in spečemo kot omleto. Razrežemo kot torto. Še toplo postrežemo.

 

TAPAS

- Paradižnik

- Kruh

- Pršut,

- Sol

- Oljčno olje

 

Paradižnik razpolovimo in z njim podrgnemo po rezinah kruha. Nanj položimo pršut, posolimo, pokapamo z oljčnim oljem. Postrežemo.

 

D O B E R      T E K !

 

 

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava