OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

 

V petek, 15. 11., smo tudi mi sodelovali v vseslovenskem projektu, ki  ima namen ozaveščati otroke, mladino in tudi odrasle o pomenu zajtrka v naši vsakodnevni  prehrani. Hkrati smo izpostavili prednosti  lokalno pridelanih živil, saj ta dan obeležujemo tudi  kot dan slovenske hrane.

Šolski dan smo začeli z zajtrkom, ki je bil sestavljen iz črnega kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vsa živila, ki smo jih ponudili otrokom, so bila pridelana v Sloveniji.

 


 

 

 

Temu so sledile likovne, literarne, glasbene in naravoslovne delavnice, na katerih so učenci ustvarjali in spoznavali nove vsebine vezane na teme:  slovenska tradicionalna  prehrana, ekološka pridelava hrane in pomen vsakodnevne telesne aktivnosti.

 

 

 

 

Irena Knific

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava